Program 2022

Program Torsdag

Hva skjer?

Kl. 08:00

Morgenbad på Bystranda

Ta med badetøy og håndkle, og møt opp til et forfriskende morgenbad sammen med en munter gjeng på Bystranda. Ingen forhåndspåmelding!

Kl. 10.00

Martnasgatene åpner

Velkommen til trivelig folkevrimmel, en god handel og underholdning i Steinkjers gater! Martnasgatene er åpne 10-18 torsdag og fredag, og 10-16.30 på lørdag.

Kl. 10.00

Åpning av Steinkjermartnan med lekent åpningsshow med Pippi Langstrømpe og brannbamsen Bjørnis, på Torget

Etter at ordfører Anne Berit Lein og martnassjef Maiken Lien Jørgensen har ønsket alle velkommen til Steinkjermartnan, dukker Pippi Langstrømpe opp. Vet dere hva? Det ble nesten brann i Villa Villekulla… Herr Nilsson spratt rundt som aper vanligvis gjør, og la ikke merke til lyset som brant – det veltet! Heldigvis fikk Pippi Langstrømpe (Hildur Norum) tak i brannbamsen Bjørnis i tide, så det gikk bra denne gangen. Hør hva de har å fortelle om hendelsen. Her kan du synge kjente sanger fra Pippis verden, og danse med på Bjørnis-dansene. Dansere fra Steinkjer kulturskole deltar! Gratis inngang!

Etter åpningsshowet kan du møte Pippi og Bjørnis rundt om i hele byen, de tar seg en tur med elsykkel – fra AMFI og helt til Bystranda.

Kl. 10.00-20.00

Hugos Tivoli, ved Amfi

Ingen martna uten latter,skrål og sukkerspinn på tivoli! Sving deg rundt i karusellene hos Hugos Tivoli ved Amfi. Tivoliområdet er åpent 10-20 torsdag og fredag, og 10-18 på lørdag. Les mer om Hugos Tivoli HER.

Kl. 10.00-18.00

Gullgraving og skattejakt, Bystranda

Bli med på skattejakt og grav etter gull på Bystranda! Sparebank1 SMN, NTE og Trønder-avisa sørger for premier til de heldige finnerne.

Kl. 10.00-18.00

«Mitt martnasminne», på Bystranda

På standen til Sparebank1SMN finner du en god, gammeldags fotoboks. Her kan du gratis ta bilder av deg selv og en venn! Hvis du ønsker det kan du dele dem på Facebook eller Instagram, og merke med #Steinkjermartnan2022. Etter martnan deler Sparebank1SMN ut premier blant de som har det sine martnasminner! Du må også gjerne dele andre stemningsbilder fra martnasdagene, alle er med i trekningen.

Kl. 10.00-18.00

Elbiler for barn, Bystranda

Steinkjer Racingpark holder til vanlig til i Ogndal, men tar under martnan med seg et par elbiler som barn kan få prøve. Pris kr. 50,- pr tur. De er å finne på parkeringsplassen på Bystranda.

 

Kl. 10.00-18.00

Egge museum med gråtass-traktor, Jernbaneparken

Møt en blid gjeng fra Egge museum i jernbaneparken. Prøv gammeldagse leker som hesteskokasting, stylter med mer. Konkuranser og moro!

Kl. 10.00-18.00

Bruktmarked ved Pippas

Stort bruktmarked utenfor Pippas bruktbutikk på Nordsia! Ønsker du å selge brukte klær, leker, møbler eller gjenstander på markedet? Kontakt Irene Tranung på mail: [email protected]

Du må passere gjennom bruktmarkedet for å følge martnasgatene ned Skippergata og til Bystranda.

Kl. 10.00-18.00

Helikopterturer, ved Amfi

Bli med Midtnorsk Helikopterservice på en luftig tur med god utsikt over Steinkjer by! 600,- pr. pers. Helikoperet tar 4-5 pers. Påmelding på stedet. Kun torsdag og fredag.

Kl. 11.00-16.00

Hundens dag, Steinkjer jeger- og fiskeforening, Holmen

Ta turen nedom Holmen under Steinkjerbrua og møt en engasjert gjeng fra Steinkjer jeger- og fiskeforening! Aktiviteter og moro for store og små friluftsinteresserte, hundesti med mer.

11-13: Presentasjon av hunderaser, opphav og eksteriør. Utstilling i praksis. Ved dommer Frank Christiansen.

13-14.30: Min vei til NM (vinter NM for stående fuglehund) ved Rune Fossum. Trening av jakthunder.

14.30-15.45: Diverse aktiviteter med hund, lydighetstrening med mer. Barn kan prøve seg som hundeførere.

15.45-16: Premier til de tre beste i dagens quiz!

Kl. 12.00

Orgelmeditasjon i Steinkjer kirke

Velkommen inn til en rolig stund med orgelmeditasjon i vakre Steinkjer kirke, selveste Weidemannskatedralen. Kantor Kristin Eek spiller. Varighet 20 min.

Kl. 12.00-18.00

Gaming og spillturnering i Klubben, HUZE

Det ligger an til en knall spennende martna for spilleglade barn og unge når Bernt Erik Sandnes fra Surefire, Elkjøp og HUZE går sammen om å rigge utstyr og sette turneringene i gang. Har du prøvd VR- briller? Hva? Aldri spilt FIFA sier du? Eller er du allerede garva? Stikk innom da vel! Gratis for alle.

Mer info om opplegget kommer.

Kl. 12.00

Yoga for liten og stor i Jernbaneparken

Bli med Martgrethe Aas Wærum fra 3T på ei fin og trivelig yogaøkt for store og små i Jernbakeparken. Samme tilbud torsdag, fredag og lørdag kl. 12.

Kl. 13.00

Jolly Jumper and Big Moe, musikk på Bystranda

De to drevne bluesartistene Jolly Jumper (Kjell Inge Fisher Brovold) og Big Moe (Jan Erik Moe) er tilbake på Steinkjermarnan. Få med deg litt feelgood-stemning av disse verdenskjente musikerne! De spiller på scenen på Bystranda kl. 13, og på scene i teltet på torget kl. 16.

Kl. 14.00

Camilla og Henrik Engum Nilsen, musikk i teltet på Torget

Søskenparet Camilla og Henrik fra Steinkjer har vokst opp med musikk som hobby, og har med årene fått prøvd seg på mange ulike scener og sammen med mange ulike musikere. Nå kan du høre dem på en minikonsert på i teltet på Torget! De opptrer også på scenen på Bystranda i dag kl. 16.

Kl. 14.00

Kåring av Steinkjers beste badeplass, Bystranda

-Men vinner Bystranda??? Steinkjer-avisa har i sommer hatt en kåring gående, der lesere har fått komme med forslag til kommunens beste badeplass. Vinneren kåres i dag! Møt opp ved scenen på Bystranda.

Kl. 15.00

Byvandring med Robert Øfsti, ved Regimentsboligen

Bli bedre kjent med Steinkjer! Kongens gate er en barokk utsiktsaks, Påssåbyen en engelsk hageby og Steinkjer er en fargerik trehusby. Oppdag de store linjene i Sverre Pedersens byplan og de vakre detaljene i Sverre Olsens arkitektur med tidligere kommuneantikvar Robert Øfsti.

Starter fra Regimentsboligen, Johan Boyers gt. 9, både torsdag, fredag og lørdag under Steinkjermartnan. Pris kr. 50,- Betales med VIPPS ved oppmøte, ingen forhåndspåmelding.

Kl. 15.00-18.00

Sirkusleik i Jernbaneparken

Bli med Steinkjers egen sirkusprinsesse Julie Grønnesby Heir på spennende sirkusleik for barn i alle aldre! Kun torsdag!

Kl. 16.00

Camilla og Henrik Engum Nilsen, musikk på Bystranda

Søskenparet Camilla og Henrik fra Steinkjer har vokst opp med musikk som hobby, og har med årene fått prøvd seg på mange ulike scener. Nå kan du høre dem på en minikonsert på Bystranda!

Kl. 16.00

Jolly Jumper and Big Moe, musikk på i teltet på Torget

De to drevne bluesartistene Jolly Jumper (Kjell Inge Fisher Brovold) og Big Moe (Jan Erik Moe) er tilbake på Steinkjermarnan. Få med deg litt feelgood-stemning av disse verdenskjente musikerne! De spiller på scenen på Bystranda kl. 13, og på scene i teltet på torget kl. 16.

Kl. 17.30

Tautrekking mellom Nordsia og Sørsia

Bebyggerne på Nordsia og Sørsia har til alle tider kranglet om hvem som er best og sterkest. For noen år siden siden startet en gjeng hardbarka byentusiaster opp en årlige styrketest, der dette avgjøres på gemyttelig vis så en vet hvem som er i teten påfølgende år. Da er det jo ikke mer å akkedere om!

Kom deg ut på Steinkjerbrua, hei og rop! Følg gjerne facebook-gruppa «Tautrekk Steinkjer. Kæm bli stærkest tå Sørsia å Nordsia» for mer info.

Kl. 18.00

Oppvarming til Steinkjerstafetten ved SSA, Jernbaneparken

Før Steinkjerstafetten må både løpere og publikum varmes opp! Det skjer i Jernbaneparken.

Speaker er Fredrik Wasshaug. Karigunn Hånes Bylund og Rastafari Mes fra SSA Gym fyrer på med pulsdrivende Tabata og danse- fitnesskonseptet Zumba. Dette er noen av gruppetreningsformene som SSA har i sine nyoppstartede lokaler ved Amfi. Stikk gjerne innom standen deres ved Torget for mer informasjon om trenings- og aktivitetestilbud!

Kl. 18:00

Kabareten LUN MARTNA, kulturscenen Vårt Hjem

Velkommen til en rykende fersk martnaskabaret torsdag og fredag i martnasuka!

Tekster er signert Odd Birger Grønli. Med seg har han Erik Asp, John Pål Inderberg og Andreas Grønli. I løpet av forestillingen får publikum høre blant annet tekster om okser på rømmen gjennom Steinkjer sentrum,da Kongen lo og ordfører Gram rødmet, de lange skyggene fra NAV-huset, Jacussien på Hegge gård, Forvarsminister Pepsi Max, den gamle dassen under kulturhuset og hølet i elva. I tillegg presenteres ferske steinkjersanger og noen av Erik Asps beste.

Billetter til Lun Martna-kabareten fås kjøpt hos Kulturscenen Vårt Hjem www.varthjem.no og hos Gjertrud i Steinkjer Bokhandel, mob. 45424896.

Kl. 19:30

Steinkjer gospelkor, konsert i Steinkjer kirke

Den herlige gjengen i Steinkjer gospelkor holder sin årlige martnaskonsert i Steinkjer kirke. I år har de med seg tidligere frontfigur i Bjelleklang, Frank Øren, som gjesteartist.

Mer info om billetter etc. kommer!

Kl. 21.00

Munter martnasquiz og Torgpub

Bli med inn i teltet på torget på en munter martnasquiz! Martnaskomiteens egen Edvard Bergiton Iversen er quizmaster. Ingen forhåndspåmelding nødvendig, bare møt opp!

Etter quizen kjører trubaduren og visesangeren Magnus Hestegrei fra Verdal i gang med en herlig pubkonsert.

Gratis inngang, aldersgrense 18 år. Puben er åpen til kl. 24.00.

Program Fredag

Hva skjer?

Kl. 08:00

Morgenbad på Bystranda

Ta med badetøy og håndkle, og møt opp til et forfriskende morgenbad sammen med en munter gjeng på Bystranda. Ingen forhåndspåmelding!

Kl. 10.00

Martnasgatene åpner

Velkommen til trivelig folkevrimmel, en god handel og underholdning i Steinkjers gater! Martnasgatene er åpne 10-18 torsdag og fredag, og 10-16.30 på lørdag.

Kl. 10.00-18.00

Gullgraving og skattejakt, Bystranda

Bli med på skattejakt og grav etter gull på Bystranda. Sparebank1 SMN, NTE og Trønder-avisa sørger for premier til de heldige finnerne!

Kl. 10.00-18.00

«Mitt martnasminne», på Bystranda

På standen til Sparebank1SMN finner du en god, gammeldags fotoboks. Her kan du gratis ta bilder av deg selv og en venn! Hvis du ønsker det kan du dele dem på Facebook eller Instagram, og merke med #Steinkjermartnan2022. Etter martnan deler Sparebank1SMN ut premier blant de som har det sine martnasminner! Du må også gjerne dele andre stemningsbilder fra martnasdagene, alle er med i trekningen.

Kl. 10.00-20.00

Hugos Tivoli, ved Amfi

Ingen martna uten latter,skrål og sukkerspinn på tivoli! Sving deg rundt i karusellene hos Hugos Tivoli ved Amfi. Tivoliområdet er åpent 10-20 torsdag og fredag, og 10-18 på lørdag. Les mer om Hugos Tivoli HER.

Kl. 10.00-18.00

Elbiler for barn, Bystranda

Steinkjer Racingpark holder til vanlig til i Ogndal, men tar under martnan med seg et par elbiler som barn kan få prøve. Pris kr. 50,- pr tur. De er å finne på parkeringsplassen på Bystranda.

 

Kl. 10.00-18.00

Egge museum med gråtass-traktor, Jernbaneparken

Møt en blid gjeng fra Egge museum i jernbaneparken. Prøv gammeldagse leker som hesteskokasting, stylter med mer. Konkuranser og moro!

Kl. 10.00-18.00

Bruktmarked ved Pippas

Stort bruktmarked utenfor Pippas bruktbutikk på Nordsia! Ønsker du å selge brukte klær, leker, møbler eller gjenstander på markedet? Kontakt Irene Tranung på mail: [email protected]

Du må passere gjennom bruktmarkedet for å følge martnasgatene ned Skippergata og til Bystranda.

Kl. 10.00-18.00

Helikopterturer, ved Amfi

Bli med Midtnorsk Helikopterservice på en luftig tur med god utsikt over Steinkjer by! 600,- pr. pers. Helikoperet tar 4-5 pers. Påmelding på stedet. Kun torsdag og fredag.

Kl. 10.00-18.00

Hoppeslott i Jernbaneparken

Fornøyelsesparken Lykkeland i Steinkjer låner oss sitt herlige hoppeslott! Kom og prøv det gratis i Jernbaneparken. Kun fredag!

Kl. 10.00-18.00

Street basket show og turnering ved Rismelen

Byafossen IL’s Steinkjer Basketball ønsker alle velkommen til aktiviteter og moro for barn, ungdom og voksne. DJ er også på plass! Kun fredag!

10.00: Basketlek for jenter og gutter under 12 år

11.15: 3 mot 3 street basket spill for jenter og gutter 12-14 år

13.15: Hinderløype alle aldre

14.00: 3 mot 3 street basket spill for jenter og gutter 15 år til senior

16.15: Sparebankens «HOT SHOT» skuddkonkurranse (premie til topp 3)

17.00: Byggmakkers «LONG SHOT» skuddkonkurranse (Åpen for alle i punlikum, premie til alle som klarer LONG SHOT)

Påmelding ved oppmøte en time før start, eller via www.steinkjerbasket.com.

Street basket sponses av Trønder-Avisa.

Kl. 11.00-16.00

Fiskens dag, Steinkjer jeger- og fiskeforening, Holmen

Ta turen nedom Holmen under Steinkjerbrua og møt en engasjert gjeng fra Steinkjer jeger- og fiskeforening! Aktiviteter og moro for store og små friluftsinteresserte. Fluekasting, kasting på stang med bøtte, flotte premier. Gratis pølser til barna og kaffe til de voksne.

Påmelding til martnasfiske på Steinkjer kaia som foregår lørdag kl. 11-13.

Kl. 11:00

Kokkekamp med Foodsteps i teltet på Torget

Få med deg en spennende nyhet: Steinkjermartnans friske og uhøytidelig kokkekamp!

Kokken Jonas Modell fra Følling har allerede en lang merittliste fra Bølgen og Moi, Kulinarisk akademi i Oslo og på kongeskipet Norge. Modell er også daglig leder i Foodsteps, en mat-app som du laster ned på telefonen. Her kan alle trinnvis lære seg å lage god og spennende mat. Jonas har laget egne oppskrifter i appen til kokkekampen vår under martnan. Konferansier Edvard Bergiton Iversen har fire lag med deltagere fra Steinkjer klare, som skal kokkele mot hverandre. Hvem ender opp med den beste retten ut fra de gitte råvarne? Hvem er med på lagene, og hvem er dommerne? Mer informasjon kommer. Vi gleder oss!

Det Trønderske matfatet er unikt og inspirerer kokker i verdensklasse. Trøndelag er i år, som første region i Norge, kåret til Europeian Gastronomy Region. Under kokkekampen til Steinkjermartnan brukes så klart kun kortreiste råvarer!

Kokkekampen åpnes av ingen ringere enn tidligere statsminister og leder i Høyre, ERNA SOLBERG, som besøker Steinkjermartnan denne dagen! 

Deltagere i kokkekamp:

Politikerlaget: Christine Agdestein og Håvard Krogstad-Wiborg

Fotballaget: Petter Christian Singsaas og Jan Erik Borg

Skolelederlaget: Mari Ann Landsem Melhus og Bjørg Helland

Banklaget: Arne Tørris Haug og Jon Håvard Solum

Kokkekampen er et samarbeid mellom Foodsteps, Chef Mathall og Elkjøp.

Kl. 12.00

Orgelmeditasjon i Steinkjer kirke

Velkommen inn til en rolig stund med orgelmeditasjon i vakre Steinkjer kirke, selveste Weidemannskatedralen. Kantor Kristin Eek spiller. Varighet: 20 min.

Kl. 12.00-18.00

Gaming og spillturnering i Klubben, HUZE

Det ligger an til en knall spennende martna for spilleglade barn og unge når Bernt Erik Sandnes fra Surefire, Elkjøp og HUZE går sammen om å rigge utstyr og sette turneringene i gang. Har du prøvd VR- briller? Hva? Aldri spilt FIFA sier du? Eller er du allerede garva? Stikk innom da vel! Gratis for alle.

Mer info om opplegget kommer.

Kl. 12.00

Yoga for liten og stor i Jernbaneparken

Bli med Martgrethe Aas Wærum fra 3T på ei fin og trivelig yogaøkt for store og små i Jernbakeparken. Samme tilbud torsdag, fredag og lørdag kl. 12.

Kl. 12:00

Gisle Aarlott, musikk på Bystranda

Møt Gisle Aarlott, låtskriver, musiker og trubadur fra Steinkjer. Han har bakgrunn fra Steinkjer-baserte band som Moas Ark og Clarion Call. Har gitt ut 5 album med egne låter, med radio-kjenninger som ‘Å du, å du’, ‘Tankekart’ og ‘Staut Astronaut’. Nytt album (Volum 3) er like rundt hjørnet.

Er dessuten mannen bak Det Store Kaffeslabberaset som arrangeres hvert år i august.

Kl. 13:30

Musikk ved Torfinn Hofstad og P.A.Røstad jr. i teltet på Torget

Klokken 16 i dag spiller P.A.Røstad og Torfinn Hofstad opp til Ettermiddagsdans i storsalen i Samfunnshuset! Som en liten smakebit på dansen får vi noen låter på scenen på Torget. Når Rørosmartnan har Meddagsdains kan vel Steinkjermartnan ha Ettermiddagsdans?

Ettermiddagsdansen er et samarbeid med Hilmarfestivalen.

Kl. 14.00

Trim for eldre med SSA, på Bystranda

Det nystartede SSA Gym ved Amfi har et bredt treningstildbud, også for eldre. Gruppetilbudet er for alle fra 60 år og oppover, uavhengig av funksjonsnivå. Systemet er laget for å forebygge fall, samt vedlikeholde og/eller forbedre bevegelsesmønsteret hos den eldre. Bli med på en spenstig gruppetime på Bystranda, og test ut tilbudet! Ingen forhåndspåmelding.Stikk også gjerne innom deres stand ved Torget for mer informasjon.

Kl. 15.00

Byvandring med Robert Øfsti, ved Regimentsboligen

Bli bedre kjent med Steinkjer! Kongens gate er en barokk utsiktsaks, Påssåbyen en engelsk hageby og Steinkjer er en fargerik trehusby. Oppdag de store linjene i Sverre Pedersens byplan og de vakre detaljene i Sverre Olsens arkitektur med tidligere kommuneantikvar Robert Øfsti.

Starter fra Regimentsboligen, Johan Boyers gt. 9, både torsdag, fredag og lørdag under Steinkjermartnan. Pris kr. 50,- Betales med VIPPS ved oppmøte, ingen forhåndspåmelding.

Kl. 15.00

Barnedans i Jernbaneparken

La barna danse! Her blir det lek og rytme i trygge pedagogiske omgivelser. Barna får lære morsomme danser til kjente sanger sammen med dyktige instruktører på 3T-Steinkjer. Alle kan være med!

Kl. 15:00

Gisle Aarlott, musikk i teltet på Torget

Møt Gisle Aarlott, låtskriver, musiker og trubadur fra Steinkjer. Han har bakgrunn fra Steinkjer-baserte band som Moas Ark og Clarion Call. Har gitt ut 5 album med egne låter, med radio-kjenninger som ‘Å du, å du’, ‘Tankekart’ og ‘Staut Astronaut’. Nytt album (Volum 3) er like rundt hjørnet.

Er dessuten mannen bak Det Store Kaffeslabberaset som arrangeres hvert år i august.

Kl. 16.00-18.00

Ettermiddagsdans med P.A.Røstads orkester, storsalen i Samfunnshuset

Bli med inn i Samfunnshuset, der P.A.Røstads orkester spiller opp til frisk Ettermiddagsdans!

Når Rørosmartnan har Meddagsdains kan vel Steinkjermartnan ha Ettermiddagsdans?

Ettermiddagsdansen er et samarbeid med Hilmarfestivalen. Billetter: 200,- Kan kjøpes via Kultar.no eller i døra.

Kl. 16.00-18.00

Beachparty for barn på Bystranda!

Bli med på et ekte beachparty for barn! Her er det bare å møte opp, danse og hoppe! Trøndelag Lyd og Lys as. er arrangør, og byr på fengende rytmer fra scenen, røykmaskiner og blinkende lys. Selv om sommerkvelden er lys får vi nok fine effekter. Herlig! Gratis for alle.

 

Kl. 18:00

Kabareten LUN MARTNA, kulturscenen Vårt Hjem Copy

Velkommen til en rykende fersk martnaskabaret torsdag og fredag i martnasuka!

Tekster er signert Odd Birger Grønli. Med seg har han Erik Asp, John Pål Inderberg og Andreas Grønli. I løpet av forestillingen får publikum høre blant annet tekster om okser på rømmen gjennom Steinkjer sentrum,da Kongen lo og ordfører Gram rødmet, de lange skyggene fra NAV-huset, Jacussien på Hegge gård, Forvarsminister Pepsi Max, den gamle dassen under kulturhuset og hølet i elva. I tillegg presenteres ferske steinkjersanger og noen av Erik Asps beste.

Billetter til Lun Martna-kabareten fås kjøpt hos Kulturscenen Vårt Hjem www.varthjem.no og hos Gjertrud i Steinkjer Bokhandel, mob. 45424896.

Kl. 18:30

Fotballfortellinger, blues & soul i Hegdahl-gården

Kulturkafeen Hegdahl-gården inviterer til en kveld med fotballfortellinger fra Steinkjers gamle klubbmiljø, og musikk ved bandet SoulShine. Kveldens «oppmann» er Rune Hallstrøm. Hegdahl-gården finner du i Kristofer Uppdalsgt. 3.

Utstilling: Fotballbyen Steinkjer

Billetter: 125,- kjøpes i kaféen onsdager og søndager 11:00 – 15.00 eller bestilles på mail: [email protected]

Kl. 20.00

TORGPARTY MED SKEI OG PT, BOINNDRAG OG DJ MAVO!

Det ligger an til bra partystemning på Steinkjer torg når vi får rigget opp Steinkjerartistene Skei og PT, Boinndrag og DJ Mavo!

Les mer og kjøp billetter her: KULTAR.NO

Billettpris: 270,- 18 års grense.

Inngang fra kl. 20.00. Kl. 21: DJ Mavo. Kl. 21.45 Boinndrag Kl. 23.30 Skei og PT.              Kl. 01.30: Torget stenger.

Program Lørdag

Hva skjer?

Kl. 08:00

Morgenbad på Bystranda

Ta med badetøy og håndkle, og møt opp til et forfriskende morgenbad sammen med en munter gjeng på Bystranda. Ingen forhåndspåmelding!

Kl. 10.00

Martnasgatene åpner

Velkommen til trivelig folkevrimmel, en god handel og underholdning i Steinkjers gater! Martnasgatene er åpne 10-18 torsdag og fredag, og 10-16.30 på lørdag.

Kl. 10.00-18.00

Gullgraving og skattejakt, Bystranda

Bli med på skattejakt og grav etter gull på Bystranda! Sparebank1 SMN, NTE og Trønder-avisa sørger for premier til de heldige finnerne.

Kl. 10.00-16.30

«Mitt martnasminne», på Bystranda

På standen til Sparebank1SMN finner du en god, gammeldags fotoboks. Her kan du gratis ta bilder av deg selv og en venn! Hvis du ønsker det kan du dele dem på Facebook eller Instagram, og merke med #Steinkjermartnan2022. Etter martnan deler Sparebank1SMN ut premier blant de som har det sine martnasminner! Du må også gjerne dele andre stemningsbilder fra martnasdagene, alle er med i trekningen.

Kl. 10.00-18.00

Hugos Tivoli, ved Amfi

Ingen martna uten latter,skrål og sukkerspinn på tivoli! Sving deg rundt i karusellene hos Hugos Tivoli ved Amfi. Tivoliområdet er åpent 10-20 torsdag og fredag, og 10-18 på lørdag. Les mer om Hugos Tivoli HER.

Kl. 10.00-16.30

Elbiler for barn, Bystranda

Steinkjer Racingpark holder til vanlig til i Ogndal, men tar under martnan med seg et par elbiler som barn kan få prøve. Pris kr. 50,- pr tur. De er å finne på parkeringsplassen på Bystranda.

 

Kl. 10.00-16.30

Egge museum med gråtass-traktor, Jernbaneparken

Møt en blid gjeng fra Egge museum i jernbaneparken. Prøv gammeldagse leker som hesteskokasting, stylter med mer. Konkuranser og moro!

Kl. 10.00-16.30

Bruktmarked ved Pippas

Stort bruktmarked utenfor Pippas bruktbutikk på Nordsia! Ønsker du å selge brukte klær, leker, møbler eller gjenstander på markedet? Kontakt Irene Tranung på mail: [email protected]

Du må passere gjennom bruktmarkedet for å følge martnasgatene ned Skippergata og til Bystranda.

Kl. 10.00-11.00

Jakten på martnasrifla, konkurranseskyting på jaktskytebanen på Vibe

Steinkjer jeger- og fiskeforening arrangerer sin tradisjonsrike konkurranse der den mest treffsikre rifleskytter får årets Martnasrifle. Påmelding på stedet mellom kl. 10-11.

Kontakt for mer info: [email protected]

Kl. 10.00

Steinkjer Janitsjar spiller i gatene

Korpset Steinkjer Janitsjar marsjerer og spiller fra Amfi, gjennom martnasgatene og helt ned til Bystranda. Kos deg med feiende korpsmusikk, det hører martnan til!

Kl. 10.00-16.30

Tråkk deg en miljøvennlig smootie i Jernbaneparken!

Lyst på en frisk smootie? Stikk nedom Jernbaneparken i dag! Alt Mulig 4H har med sin kule sykkel, med påmontert blender som drives av dynamo og beintråkk. Den nystartede gruppen Miljøagentene i Steinkjer opererer denne dagen som miljøagenter, og tråler butikker og restauranter på jakt etter godt moden frukt, og juice som holder på å gå ut på dato. Mye mat som blir kastet er fortsatt like spiselig. Smootien er forresten gratis!

Kl. 10.00-16.30

Besøk Kodeklubben på Bystranda!

Har du barn som er interessert i teknologi, spill og roboter? Kanskje den nyoppstartede Kodeklubben er noe for dem? Besøk deres stand på Bystranda, kun lørdag! Her får du prøvd mye spennende teknologi som kan fenge både store og små.

Kl. 10.00-16.30

Turn på Steinkjerbrua!

Beitstad turnforening er en godt etablert gjeng med spreke turnere i mange aldersgrupper. De konkurrerer og driver det langt! Lørdag under martnan skal vi teste noe nytt! Beitstøingene legger matter ut over Steinkjerbrua, og holder turnoppvisninger her. Høyt og tøft! Har du lyst til å prøve deg på matta? OBS: Væravhengig, og må avlyses i tilfelle regn.

Kl. 10.00-16.30

Kræsjkurs i katate, Jernbaneparken

Lyst til å prøve karate? Bli med når den spreke gjengen i Byafossen karateklubb kjører oppvisninger i kampsport og lærer bort noen triks. Den stilarten som blir undervist gjennom Byafossen karate er Wado karate og betyr ”fredens vei”. Karate passer for alle aldre! Dere får møte Glenn Roger Hallan som har ansvaret for barne treningen. Det vil også bli en liten oppvisning med Patrick Andre Haldorsen, som har konkurrert blant annet i NM og VM.

Kun lørdag. Oppvisning fra 12:00 – 12:30, og 15:00 – 15:30

Kl. 10.30

Politisk debatt på Torget, tema skolenedleggelser

Få med deg Steinkjermartnans årlige debatt, der alle partier inviteres til å delta. I år er debattleder Sivert Rossing, som er sjefsredaktør i Trønder-avisa.

Ingenting er foreløpig vedtatt, men politikerne har sagt alle skoler skal bestå. Hvor lenge går det til neste runde? Hvilket innhold blir det i skolen når alt kuttes til beinet for å redde strukturen? Og hva gjør disse diskusjonene med attraktiviteten til Steinkjer?

Kl. 11.00

MINI Arctic Race på Holmen

Bli med når MINI Arctic Race kommer til Steinkjer!

Arrangementet er åpent for alle mellom 0-12 år. Påmelding på Holmen under Steinkjerbrua fra kl. 11.00. Start sykkelritt kl. 12.00.

Etter rittet inviteres alle barn med foresatte til VIP-tribunen i banksvingen på Fedrikke Marie Qvams plass for å følge Arctic Race når de kommer til Steinkjer!

Arrangementet er et samarbeid mellom Steinkjer Cykleklubb og Sparebank1 SMN.

Kl. 11.00-16.00

Jegerens dag, Steinkjer jeger- og fiskeforening, Holmen

Ta turen nedom Holmen under Steinkjerbrua og møt en engasjert gjeng fra Steinkjer jeger- og fiskeforening! Aktiviteter og moro, natursti, gjettekonkuranser for store og små friluftsinteresserte.

Info om jegerprøve, påmelding til kurs. Gjettekonkurranser.

12-13: Foredrag om våpentilpasning ved børsemaker og SJFF skyttere

13.30-15.30: Luftgeværskyting

15.45: Trekking blant påmeldte til jegerprøven, trekking av andre konkurranser.

Kl. 11.00-13.00

Martnasfiske på Steinkjer kai

Steinkjer jeger- og fiskeforening arrangerer fiskekonkurranse på kaia ved kornsiloen. Påmelding på p-plassen øverst ved kornsiloen fra kl. 09.00. Kjør inn ved rundkjøringen ved Sneppenbrua. Gratis påmelding for barn og unge t.o.m. 17 år. 18 år og oppover: 150,- Flotte premier til den som får  den største fisken, flest arter, barn og senior. Husk redningsvest til de minste!

Kontakt for mer info: [email protected]

Kl. 11.00

Kåring av Steinkjermartnans beste utstiller

Under Steinkjermartnan deltar 110 – 130 utstillere, fra lag og foreninger til bedrifter og organisasjoner. Alle oppfordres til å gjøre det beste ut av sin stand under martasdagene. Hvor ofte får du 50 – 70 000 potensielle kunder inn over dørstokken? Her gjelder det å se mulighetene for godt salg og verving!

I fjor vant Husfliden Steinkjer prisen for beste utstiller. Hvem vinner i år? Kåringen foregår på scenen på Torget.

Kl. 11.30

Bajazz trad.band, musikk på Torget

Bajazz trad.band svinger i gang med en herlig runde tradjazz, også kalt gladjazz eller New Orleans-jazz.Når du hører tradjazz er det vanskelig å sitte stille, du vil trampa takta – og helst opp å danse. Tradjazz er improvisert musikk, hvor en melodi først presenteres – så improviseres det rundt melodien.Derfor blir låtene forskjellige hver gang de spilles, og hvor Bajazz havner er ikke alltid mulig å forutse. Men som oftest lander de på bena.

Kl. 12.00

Orgelmeditasjon i Steinkjer kirke Copy

Velkommen inn til en rolig stund med orgelmeditasjon i vakre Steinkjer kirke, selveste Weidemannskatedralen. Kantor Kristin Eek spiller. Varighet: 20 min.

Kl. 12.00-16.00

Gaming og spillturnering i Klubben, HUZE

Det ligger an til en knall spennende martna for spilleglade barn og unge når Bernt Erik Sandnes fra Surefire, Elkjøp og HUZE går sammen om å rigge utstyr og sette turneringene i gang. Har du prøvd VR- briller? Hva? Aldri spilt FIFA sier du? Eller er du allerede garva? Stikk innom da vel! Gratis for alle.

Mer info om opplegget kommer.

Kl. 12.00

Yoga for liten og stor i Jernbaneparken

Bli med Martgrethe Aas Wærum fra 3T på ei fin og trivelig yogaøkt for store og små i Jernbakeparken. Samme tilbud torsdag, fredag og lørdag kl. 12.

Kl. 12.00

Sara Haug og Robin Meyer Rødsjø, musikk på Bystranda

Vi liker å presentere både kjente og mer ukjente lokale musikere under Steinkjermartnan. Her har dere to fininger: Sara og Robin spiller akustiske låter av både Norske og internasjonale artister.Sara har bakgrunn fra Steinkjer Gospelkor, musikklinje fra folkehøgskole og som korist i Steinkjerbandet Døgnvill. Robin har lang fartstid i flere band, men er nå gitarist i Døgnvill. Hør dem i dag på Bystranda!

Kl. 13.00

Konkurranse i bytting av sykkeldekk ved Malmo Sport

Hvem er kjappest til å bytte sykkeldekk? Meld deg på Malmo Sports konkurranse utenfor butikken i Kongens gate!

Mer informasjon kommer.

Kl. 13.00-18.00

Følg sykkelrittet Arctic Race of Norway på storkjerm i teltet på Torget!

Arctic Race of Norway går i år fra Mo i Rana til Trondheim, 12.-14. august. Finn deg en plass i teltet på torget og se sykkelrittet som denne dagen passerer Steinkjer! Dagens etappe starter i Namsos kl. 13.45, og kommer i mål i Skallstuggu kl. 17.45.

Vi oppfordrer alle til å trekke bort til Ogndalsveien eller Strandveien når rittet passerer! Det skjer etter oppsatt plan kl. 15.30.

Les mer om Arctic Race of Norway HER

Kl. 14.00

Caravanen til Arctic Race of Norway stopper i krysset Ogndalsveien/ Kongens gate

Dette blir en stor begivenhet, så la oss heie fram verdenseliten!

En time før syklistene passerer sentrum, altså ca. kl. 14.00, stopper Caravanen til rittet i Steinkjer. De spiller musikk, filmer og deler ut profileringsartikler, lager liv og leven. Trekk bort til krysset og få med deg moroa!

Rittets vei gjennom sentrum: Syklistene kommer ned fra Egge via gamle E6 – Kongensgt. på Nordsia. De svinger ned Nordbottenkrysset, og tar til venstre i første rundkjøring ved Dampsaga, over E6-brua. Etter brua følger de Strandveien forbi Jernbaneparken, og fyker så rett opp Ogndalsveien mot Guldbergaunet.

Dagens etappe starter i Namsos kl. 13.45, og kommer i mål i Skallstuggu kl. 17.45.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i kommunens sperreplaner denne dagen, E6 vil bli stengt i ca. 30 min. Ogdalsveien og Strandveien vil bli stengt for trafikk et par timer før.

Les mer om Arctic Race of Norway HER

Kl. 14.00

Treningsøkt med SSA, Bystranda

Bli med på ei sprek treningsøkt foran scenen når Karigunn Hånes Bylund og Rastafari Mes fra SSA Gym fyrer på med pulsdrivende Tabata, og et høy-energi fitnesstrening som kalles Les mills. Dette er noen av gruppetreningsformene som SSA tilbyr i sine nyoppstartede lokaler ved Amfi. Stikk gjerne innom standen deres ved Torget for mer informasjon om trenings- og aktivitetestilbud!

Kl. 15.00

Andeløp med slipp fra Steinkjerbrua

Steinkjer og Egge skolekorps selger lodd i boden sin på andeløp under martnasdagene. Få med deg synet når alle endene slippes ned i elva fra Steinkjerbrua! Målgangen er mellom Dampsaga og Felleskjøpet. Flotte premier!

 

Kl. 15.00

Byvandring med Robert Øfsti, ved Regimentsboligen

Bli bedre kjent med Steinkjer! Kongens gate er en barokk utsiktsaks, Påssåbyen en engelsk hageby og Steinkjer er en fargerik trehusby. Oppdag de store linjene i Sverre Pedersens byplan og de vakre detaljene i Sverre Olsens arkitektur med tidligere kommuneantikvar Robert Øfsti.

Starter fra Regimentsboligen, Johan Boyers gt. 9, både torsdag, fredag og lørdag under Steinkjermartnan. Pris kr. 50,- Betales med VIPPS ved oppmøte, ingen forhåndspåmelding.

Kl. 15.30

Sykkelrittet Arctic Race of Norway passerer Steinkjer!

Dette blir en stor begivenhet, så la oss heie fram verdenseliten!

Arctic Race of Norway går i år fra Mo i Rana til Trondheim, 12.-14. august. Finn deg en plass ved traseen når syklistene passerer Steinkjer! Vi oppfordrer alle til å trekke bort til Ogndalsveien eller Strandveien når rittet passerer! Det skjer etter oppsatt plan kl. 15.30.

Rittets vei gjennom sentrum: Syklistene kommer ned fra Egge via gamle E6 – Kongensgt. på Nordsia. De svinger ned Nordbottenkrysset, og tar til venstre i første rundkjøring ved Dampsaga, over E6-brua. Etter brua følger de Strandveien forbi Jernbaneparken, og fyker så rett opp Ogndalsveien mot Guldbergaunet.

Dagens etappe starter i Namsos kl. 13.45, og kommer i mål i Skallstuggu kl. 17.45.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i kommunens sperreplaner denne dagen, E6 vil bli stengt i ca. 30 min. Ogdalsveien og Strandveien vil bli stengt for trafikk et par timer før.

Les mer om Arctic Race of Norway HER

Kl. 20.00

TORGFEST MED TOO FAR GONE OG DANIEL AALBERG BAND

Gled deg til folkefest på Torget!

Bandet TOO FAR GONE har markert seg i toppen av Norsk musikkindustri gjennom 30 år, med 9 CD- utgivelser, millionvis med nedlastinger, to platinaplater og to gullplater. Dette er karer som står stødig i det norske festivalmarkedet! Too Far Gone har en fremoverlent countrystil med folkelige appell. Hvem har ikke hørt radiohits som «Zetor’n», «Kainn æ få lov» og «Åpen en pils»?

Resten av kvelden vil Daniel Aalberg Band med gjester skape en fantastisk stemning sammen med et herlig og entusiastisk publikum. Repertoaret består av store hits fra 80- tallet og frem til i dag, så her er det bare å finne frem luftgitaren og skjerpe stemmebåndene for ruvende allsang!

Aldersgrense 18 år. Billettpris 470,- Festen er ferdig kl. 01.30.

Billetter og mer info: KULTAR.NO

Inngang fra kl. 20.00. Kl. 21.00: Too Far Gone. Kl. 23.15: Daniel Aalberg Band. Kl. 01.30: Torget stenger.