Martnasprat med Torstein Flakne, Stage Dolls

12:40 - 13:10

Steinkjer torg

Møt opp når Hilde Hollås tar en martnasprat og sier HAO! til Torstein Flakne! Artisten kjenner mange av oss fra The Kids, men selvfølgelig også som vokalist og gitarist i Stage Dolls. Hilde Hollås er en musikkglad frilansjournalist, og opprinnelig fra Steinkjer. Vi gleder oss til en frisk og underholdende samtale når disse to dykker ned i en 40 år gammel musikerkarriere.

356129302_625533046212708_2813082409560156623_n

Flakne har vært musikant i minst 40 år og han har faktisk passert 60 år. -Tru det eller ei! The Kids-låta, «Forelska i lærer’n», hadde 40-årsjubileum høsten 2020 og i år feirer Stage Dolls, som band, det samme runde tallet. 1. desember inviterer de oss alle til 40-års dag i Trondheim Spektrum. De slår på stortromma med en jubileumskonsert og festen har fått tittelen, « A night to remember ». Det er ingen tvil om at det kommer til å bli uforglemmelig!

Det blir det helt sikkert også når Stage Dolls spiller opp til dans på torget i Steinkjer, lørdag 12. august. Låter som «Love Don’t Bother Me», «Love Cries» og «Soldiers Gun» får flere generasjoner med på allsang, på grensen til flerstemt. I martnaspraten får vi høre noen av de historiene Flakne har med seg i bagasjen fra alle årene som rockestjerne. Han og bandet er jo i aller største grad fremdeles med i gamet, så det er mye å ta av. Nylig spilte Stage Dolls for 25 000 på Tons of Rock i Oslo og folk sang med på fine sanga så det ljomet utover Ekebergsletta. Med Stage Dolls har Torstein Flakne turnert verden rundt og holdt tusenvis av konserter. Sånt blir det naturligvis minner og gode historier av. Vi kommer blant annet til å få høre om hans kjære Miss Gibson, samt om bøttevis med hårspray, bandmedlemmer, låtskriving, USA-turné, RBK, ny plate, Stage Dolls sin første konsert og for ikke å glemme Kate Moss. Torstein Flakne har laga udødelige låter for egne band, men også for andre artister. Hvilke artister det dreier seg om kan du høre melhusbyggen fortelle om sjøl på Steinkjermartnan 2023. Er vi heldige får vi kanskje også et lite innblikk i hva rockestjerna gjør på fritida. Har han kanskje peiling på seiling eller maler han akvareller? Som Stage Dolls og Flakne selv sier i låta, «Wings of Steel»: -Go where the action is!

Kom deg ut på martnan, og husk å kjøpe billetter til Torgesten med Stage Dolls samme kveld!